Onze arrangementen
Ontdek Zuid-Limburg

Miljoenenlijn-arrangement Minder

Ontdek met het Miljoenenlijn-arrangement alles over de geschiedenis van deze spoorlijn! Je start om 11.45 uur met een rit met de Railbus van Simpelveld naar Kerkrade en direct weer terug naar Simpelveld waar je weer arriveert om 12.20 uur.
Hier aangekomen, geniet je vanaf 12.30 uur van een overheerlijke lunch in Brasserie Perron 4.
Om 13.15 uur staat een rondleider voor je klaar bij ‘Post T’ (op perron 1, Stationschef) die je een bijzonder kijkje achter de schermen bij de Miljoenenlijn geeft! De rondleiding duurt ongeveer 1 uur.
Na de rondleiding stap je ter hoogte van ons Depot (werkplaats) weer in de Railbus die je om 14.17 uur naar Vetschau brengt. Om 14.53 uur ben je dan weer terug op ons hoofdstation in Simpelveld.

Tarieven:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: € 13,00
12 jaar en ouder: € 23,50


Dit arrangement is te boeken t/m één dag voor de betreffende rijdag.

Smokkelaars Lunch (i.s.m. Scholtissenhof Bocholtz) Meer

Ontdek de oudste grensoverschrijdende spoorlijn van Nederland en reis met onze Railbus mee naar het Duitse Vetschau. Onderweg stap je uit op halte Bocholtz voor een heerlijke lunch in de naastgelegen Scholtissenhof. Na deze lunch staat de Railbus weer paraat voor de terugreis naar Simpelveld.

Programma:

12:45 – 13:00     Met de Railbus (dieseltrein uit jaren ’50) van Simpelveld naar Vetschau

13:07 – 13:15     Vanuit Vetschau naar Bocholtz

13:20 – 14:30     Lunch bij de Scholtissenhof

14:45 – 14:53     Vanuit Bocholtz terug naar Simpelveld

Tarieven:

3 t/m 11 jaar: € 11,25
12 jaar en ouder: € 17,25

Enkel geldig tijdens de grijze dienstregeling.

Dit arrangement is te boeken t/m één dag voor de betreffende rijdag.

De Zwart Expres | Beleef het Limburgse mijnverleden! (i.s.m. Continium/Columbus) Meer

Geldig vanaf 1 april:
Reis met de bijna 70 jaar oude Railbus vanuit Simpelveld naar Kerkrade en ervaar de Limburgse mijngeschiedenis onderweg en in het Columbus Earth Center met de filmvoorstelling ‘Zwart, een ondergrondse reis door de mijnen’!

Vanaf 1 april bieden we je elke zondag om 12.30 uur dit speciale trein-museum-arrangement aan. Tijdens de treinreizen kom je langs verschillende bezienswaardigheden uit het Limburgse mijnverleden. Hierover lees je meer in het hiervoor samengestelde boekje. In Kerkrade aangekomen, wandel je naar het Columbus Earth Center (dat naast het Arriva-station is gelegen), voor de voorstelling Zwart:

Zwart is een onvergetelijke filmervaring, zoals nog nergens ter wereld vertoond. Reis mee in Columbus, honderden meters onder de grond. Hier verscholen in de Limburgse grond ligt een verborgen wereld. Een rustende fabriek met vergeten machines en gereedschappen. Vele jaren zijn deze duizenden meters aan gangen onbetreden. Gangen, die levens van mijnwerkers en het Limburgse landschap getekend hebben. In ‘Zwart’ duik je met Columbus Earth Center diep in de aarde en ga je op een ondergrondse reis door de Limburgse mijngeschiedenis. 

In het arrangement is een kop koffie/thee met vlaai inbegrepen bij Brasserie Perron 4 in Simpelveld. Na de voorstelling in Columbus vertrekt de trein terug naar Simpelveld.

Programma:

12:30 – 13:08     Met de Railbus (dieseltrein uit jaren ’50) van Simpelveld naar Vetschau en terug

13:45 – 14:00     Met de Railbus van Simpelveld naar Kerkrade

14:00 – 14:10     Vanaf station Kerkrade naar Columbus Earth Center – 250 meter.

14:15 – 15:15     Voorstelling: Zwart, een ondergrondse reis door de mijnen

15:15 – 15:55     Koffie/thee met vlaai in Brasserie M (naast Columbus)

16:05 – 16:21     Railbus vanuit Kerkrade terug naar Simpelveld


Tarieven:

Alle leeftijden: € 19,50, inclusief koffie en vlaai.

De filmvoorstelling Zwart is geschikt voor alle leeftijden, maar wordt aangeraden vanaf circa 12 jaar.

Vooraf reserveren is niet nodig.

Let op: Columbus is niet toegankelijk voor honden.

World of Bricks Expres | Voor echte LEGO-fans! (i.s.m. Continium/Columbus) Meer

Geldig vanaf 1 april:
Een onvergetelijk dag uit met kinderen: Ga met de trein vanaf Simpelveld dwars door het Limburgse heuvellandschap naar Kerkrade. In Kerkrade ontdek je in het Continium Discovery Center ‘World of Bricks’, voor echte LEGO-fans.

Vanaf 1 april kun je elke zondag om 11.30 uur vanuit Simpelveld met de Railbus vertrekken naar Kerkrade voor het arrangement ‘World of Bricks’. In het arrangement zit naast de treinreis van Simpelveld naar Kerkrade een entreeticket voor Continium. Na een bezoek aan Continium neem je om 14.05 of 16.05 uur de trein terug naar Simpelveld.

Continium is een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt. In de speciaal ingerichte Science Labs maak je zelf een stoere technische gadget die je mee naar huis mag nemen. Naast de vaste tentoonstellingen, waarin je van alles leert over wetenschap en techniek, is er World of Bricks:

Je vindt er een brandweerkazerne, een cinema, school, garage en meer. In deze stad bouwen en experimenteren jong en oud naar hartenlust. Zo ontdek je met LEGO®-stenen hoe jouw wereld werkt! Honderden LEGO minifiguren verwelkomen je in hun wereld. Meld je bij de grenswachter en ga op ontdekkingstocht door Continium’s World Of Bricks. Talloze steentjes en doe-opstellingen dagen je uit om aan de slag te gaan. 

Tarieven:

0 t/m 2 jaar: gratis
3 en 4 jaar: € 5,50
5 t/m 11 jaar: € 13,50
12 jaar en ouder: € 17,50

Vooraf reserveren is niet nodig.

Let op: Continium is niet toegankelijk voor honden.

De Miljoenenlijn presenteert haar reizigers diverse wisselende arrangementen die je kennis doen maken met Zuid-Limburg. Houd deze pagina in de gaten voor steeds weer nieuwe arrangementen.

Boeken
Tickets kunnen worden geboekt via de webshop. Voor enkele arrangementen geldt dat deze een periode voor de betreffende rijdag geboekt dienen te worden.

Arrangemententickets
Arrangemententickets dienen te worden gescand aan het loket in Simpelveld.

koop uw kaartjes online!