Voorjaarsritten
4, 11, 18 & 25 maart

In maart klinkt bij de Miljoenenlijn het startschot van het nieuwe rijseizoen. De winterstop is voorbij en de treinen gaan weer rijden. Elke zondag in maart rijdt de railbus een speciale dienstregeling over de Miljoenenlijn en over de oudste grensoverschrijdende spoorlijn van Nederland!

Jarenlang was de railbus of ‘Schienenbus’ een normaal gezicht op de kleinere spoorlijnen in Duitsland. In de jaren ’50 en ’60 werden deze lichte treinen gebouwd als vervanging voor zware stoomtreinen. Dankzij de goedkope productie en exploitatie van de railbus bleven deze spoorlijnen behouden, die anders niet winstgevend geweest waren. Al snel werden de railbussen liefkozend ‘Nebenbahnretter’ genoebestel-kaartjes-buttonmd. Tot aan de jaren ’90 reden deze treinen nog volop, de laatste jaren verdwijnen ze uit het reguliere personenvervoer.

Geniet tijdens de voorjaarsritten nog meer dan anders van het unieke Zuid-Limburgse landschap door het nog kale landschap. De railbus wordt ook wel de panoramatrein genoemd omdat je aan alle kanten bijzonder goed naar buiten kunt kijken, ook kun je met de machinist meekijken!

De railbus rijdt een aantal ritten per dag vanuit hoofdstation Simpelveld. Bekijk de grijze dienstregeling hier.

 

Arrangementen

Tijdens de voorjaarsritten biedt de Miljoenenlijn enkele bijzondere arrangementen aan haar gasten.

Reis over beide trajecten, geniet van een heerlijke lunch in de historische stationsrestauratie en krijg een rondleiding door een van onze gidsen met het Miljoenenlijn-arrangement. Ontdek de oudste grensoverschrijdende spoorlijn van Nederland en geniet van een heerlijke Smokkelaars Lunch bij Scholtissenhof Bocholtz. Ervaar de Limburgse mijngeschiedenis onderweg en in het Columbus Earth Center met de Zwart Expres. Beleef een onvergetelijke dag met kinderen in het Continium Discovery Center met de World of Bricks Expres.

Tarieven en meer informatie over onze arrangementen zijn te vinden op de speciale arrangementenpagina. Voor het Miljoenenlijn-arrangement en de Smokkelaars Lunch dient er vooraf te worden gereserveerd.

Voorjaarsritten met de Railbus

Rijdagen

4, 11, 18 & 25 maart 2018

Tickets

Dagkaart Railbus & Arriva: € 17,00*
Dagkaart Kind Railbus & Arriva: € 7,00*
Groepskaart: € 13,50

*Boek online en profiteer van €1,50 korting p.p.!

Arrangementen

Miljoenenlijn-arrangement
Smokkelaars Lunch
Zwart Expres
World of Bricks Expres

koop uw kaartjes online!